Hoe verloopt het verblijf van je kindje binnen ons kinderdagverblijf?

In beide opvanlocaties bieden we opvang aan voor kindjes van 0 jaar tot zij naar de basisschool gaan. Per 8 aanwezige kinderen voorzien we 1 kinderbegeleider.
In opvanglocatie Sint-Elisabethstraat 64 bieden we opvang in 4 babygroepen, 3 lopergroepen en 1 peuterafdeling. In opvanglocatie Poenjaard vangen we kindjes op in 2 babygroepen en 2 loper-peutergroepen.
Elke groep heeft één of twee vaste kinderbegeleiders. Doorschuiven gebeurt gekoppeld aan het vertrek van kindjes naar de kleuterschool. Hierbij houden we rekening met de ontwikkeling van je kindje, met de de slaapbehoefte en met het opvangplan.

Wij staan open voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Deze kinderen hebben door medische of psychosociale problemen extra zorg nodig.

Vooral het begin van de opvang kan stress veroorzaken bij het kindje en het slaappatroon beïnvloeden. Daarom voorzien wij drie wenmomenten.
Bij de eerste twee wenmomenten van 3 uur blijf je eerst een uurtje bij je kindje in de groep. Tijdens deze momenten kan je de kinderbegeleider op de hoogte brengen van de gewoonten en behoeften van je kindje. De kinderbegeleider geeft hierbij info over de werking en gewoonten in de groepsopvang. Na dit uurtje blijft je kindje nog een 2-tal uur zonder de ouders in de opvang.
Bij voorkeur plannen we een wenmoment van 9.00 u tot 11.45 u of van 9.30 u tot 14.30 u. Als je kindje erg overstuur is, bellen we je met de vraag om je kindje eerder te komen afhalen.
Bij het derde wenmoment blijft je kindje een halve dag alleen in de opvang.
Voor de wenmomenten vragen we een vergoeding op basis van je inkomenstarief en de duur van het wenmoment. Als je kindje het erg moeilijk heeft bij de wenmomenten, kan de kinderbegeleider je extra wenmomenten voorstellen. Extra wenmomentjes kunnen ook steeds door jullie gevraagd worden.